Lær med Braveheart – SMIL Horsemanship

Lær med Braveheart – SMIL Horsemanship indeholder en introduktion til horsemanship, viden om heste og ponyer samt opgaver, som giver både børn og voksne en god hesteforståelse samt viden om, hvordan de opnår en rar, harmonisk og sikker omgang med heste og ponyer. Dette både i daglig håndtering, i træning fra jorden og i ridning.

Den første del af bogen består af fagligt indhold, som kan læses op for de mindre børn eller læses selv af de lidt større børn og derefter danne baggrund for samtaler omkring heste og ponyer, deres adfærd, sprog og signaler, vores omgang med og håndtering af dem m.m. Dette suppleres med enkelte øvelser for at illustrere det faglige. Der er gode råd til håndtering af heste og ponyer.

Efter det faglige indhold er der en række opgaver, hvor børnene – eller forældre/undervisere – kan skrive og tegne svarene på spørgsmål og tænkte situationer. Jeg vil gerne opfordre til, at man selv finder på flere situationer, man kan tale om – evt. situationer børnene oplever i stalden, i undervisningen o.s.v.

Der er efterfølgende indsat en række blanke sider, så der er mulighed for at skrive egne noter eller tegne de oplevelser, børnene har haft med heste og ponyer eller andre ting, I taler om.

Sidst i bogen er der vejledende løsninger til øvelserne. I mange tilfælde er der flere svarmuligheder, hvilket er grunden til, at jeg kalder det vejledende løsninger. Jeg håber, at I vil hjælpe børnene til at se situationerne og opgaverne fra flere sider – ikke mindst fra hestenes og ponyernes.

Målgruppe: Bogen er primært tiltænkt børn i aldersgruppen 8-12 år og kan læses selv af mange fra 10-11 års alderen. Yngre kan sagtens være med i følgeskab med voksne. I det hele taget opfordrer jeg til, at børn og forældre eller rideundervisere deltager i læsning og opgaveløsning sammen.

Omtale

Lær med Braveheart
Antal sider: 99
⭐️⭐️⭐️⭐️
Lær med Braveheart giver et rigtig godt indblik i horsemanship konceptet SMIL. Selvom bogens sprog primært henvender sig til børn, er jeg sikker på at ponyforældre også vil kunne få meget ud af at læse denne bog.
Særligt tror jeg der er meget at vinde ved at læse bogen i fællesskab, da bogen i mange tilfælde lægger op til dialog.
Bogen begynder med en grundig og faglig gennemgang af konceptet, samt et indblik i hestenes måde at kommunikerer på. Det er spændende læsning, som understøttes på finest vis af en masse skønne illustrationer. Jeg er sikker på at hesteglade børn vil kunne bruge mange timer på at side ved folden og observere hestene ud fra det de har læst.
Sidst i bogen er et afsnit opgaver, som er med til at øge forståelsen for det man har læst, samt en række praktiske øvelser man kan lave med hesten. Jeg synes bogen er skruet rigtig godt sammen og jeg vil helt klart anbefale Lær med Braveheart til både privat læsning, men jeg tror også bogen vil kunne bidrage til en spændende og anderledes undervisning på rideklubberne rundt omkring.
Om bogen læses:
Mit horsemanship koncept for børn, SMIL, blev først introduceret i min børnebog ”Braveheart flytter ind”. interessen for at lære om horsemanship baseret på SMIL blev enorm – ikke kun hos de mindre børn. Også de lidt ældre børn og endda voksne, for eksempel ”ponyforældre”, ville vide mere.
Derfor har jeg skrevet denne bog om SMIL horsemanship. Bogen indeholder en introduktion til horsemanship og opgaver, som giver både børn og voksne viden om, hvordan de opnår en rar, harmonisk og sikker omgang med heste og ponyer. Dette er både i daglig håndtering, i træning fra jorden og i ridning.

Kære Camilla
Nu har jeg fået læst din skønne nye bog om Braveheart og horsemanship. Jeg er vild med den og den er så fint opbygget med masser af god og betydningsfuld viden for rigtig mange mennesker som beskæftiger sig med heste 💜🙏🐎
Tak fordi du er med til at gøre en forskel vores skønne heste 🙏
Kærligst Claus

📚🔥Her hjemme har Maddox og jeg haft hyggelige stunder med ild i brændeovnen og den mest fantastisk børnebog “Lær med Braveheart” skrevet af Camilla aka HorseMama ApS
Bogen er nr. 2 i rækken da den første bog “Braveheart flytter ind” allerede er nået ud i mange stuer.
Den nye bog er en god kombination af fortælling, læring og opgaver, som allesammen omhandler Camillas egen koncept “SMIL” med udgangspunkt i horsemanship.
Hjemme hos os er valget tit faldet på “Braveheart flytter ind” når der skal læses godnathistorie og opgavebogen er fantastisk til at åbne op for egne tanker, starte samtaler om samværet med hestene og ikke mindst til at fordybe sig i opgaverne her i de kommende juledage 🥰
Tak for endnu en velskrevet og super flot illustreret bog Camilla Jacobs 🙏🏼
… Hun kigger meget i bogen og laver øvelser med både kæpheste og Schleich heste 😍😍😍